SGP presenteerde zich op Havenmarkt

3 mei 2014

De campagne op Goeree-Overflakkee voor de Europese verkiezingen is begonnen. Diverse partijen presenteren zich op de verkiezingsborden, houden werkbezoeken of presenteren zich op markten. De SGP was zaterdag 3 mei present op de Buutenhavenmarkt van de Hersteld Hervormde Gemeente in Stellendam. Samen met medewerkers van de eurofractie ChristenUnie/SGP werden bezoekers attent gemaakt op de verkiezingen die op D.V. 22 mei voor het Europees Parlement worden gehouden. De SGP-jongeren van Goedereede zorgen voor een activiteit voor de kinderen. Daarnaast spraken de SGP-raadsleden diverse burgers over de ‘eilandelijke’ politiek.

De beide medewerkers van de eurofractie waren bijzonder enthousiast over de manier waarop zij met burgers in gesprek konden over zaken die burgers vanuit Europa raakten. Zo stelde een lokale ondernemer een aantal regelingen in andere Europese landen aan de kaak die belemmerend werken voor diverse bedrijven die zaken doen met bijvoorbeeld België en Frankrijk. De fractiemedewerkers wilden graag meer weten over deze problematiek, zodat zij gericht vragen konden stellen aan de Europese commissie.

Werkbezoek
Naast deze presentatie op de Havenmarkt zal Europarlementariër op D.V. vrijdag 9 mei op Goeree-Overflakkee zijn voor een werkbezoek. Hij zal deze dag optrekken met waterschappers en fractieleden van de SGP en ChristenUnie en in het kader van duurzaamheid spreken met diverse ondernemers in de visserij en glastuinbouw. Verder zal hij kennis nemen van het tankstation van de toekomst: Greenpoint Holland-Zeeland. Dit tankstation zal in Oude-Tonge worden gebouwd met alle mogelijke vormen van duurzame brandstof. De meest revolutionaire brandstof die het duurzame tankstation straks aanbiedt is waterstof. Voor dit initiatief is Europese subsidie aangevraagd.

Verkiezingsavond
Op vrijdagavond 9 mei zal SGP-Europarlementariër Belder spreken rond het thema: ‘Europa, wat wel en wat niet?!’ Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom in het verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’ aan de Preekhillaan 3 te Ouddorp. Graag gaan ChristenUnie en SGP met u in gesprek over diverse thema’s. De avond zelf zal in een aantal herkenbare blokken worden ingedeeld, met stellingen, reacties, interviews, filmpjes en de mogelijkheid om via Twitter reacties te geven. Een ieder is van harte welkom!