Prinsjesdagbodes op eilandelijke basisscholen

13 september 2014

De derde dinsdag in september is een belangrijke dag voor (politiek) Nederland. De plannen van het Kabinet worden dan bekend gemaakt. De publiciteitscommissie van SGP Goeree-Overflakkee vindt het belangrijk dat jongeren zich al vroeg kunnen oriënteren op deze zaken. Bijna 400 leerlingen van diverse basisscholen ontvingen onlangs een lesbrief hierover.

‘De lesbrief wordt inmiddels al voor het derde jaar aangeboden aan alle basisscholen op Goeree-Overflakkee en past uitstekend in ons educatief programma’, aldus Peter Grinwis, voorzitter van de commissie publiciteit SGP Goeree-Overflakkee. ‘Elk jaar zien we het aantal scholen die mee willen doen toenemen. Het jaar 2014 is een bijzonder jaar. Het is namelijk precies 200 jaar geleden dat de eerste Troonrede werd voorgelezen’. De lesbrief gaat in op diverse aspecten van Prinsjesdag. Zo kunnen leerlingen invullen wie de ministers zijn en moeten ze ontdekken wie staatsecretaris is.

Politieke praktijk
Kamerlid Bisschop van de SGP legt in de lesbrief uit hoe de SGP haar bijbelse uitgangspunten vertaald naar de politieke praktijk. De voormalige geschiedenisdocent went nooit aan de eindeloze, oeverloze vergaderingen in de Tweede Kamer, zo zegt hij in het interview. Verder wordt op een speelse wijze uitgelegd hoe je een begroting maakt.

De Prinsjesdagbode is een initiatief van het Reformatorisch Dagblad. Kinderen krijgen ook de papieren versie van deze krant. Daarnaast zal ook de jongerensite van deze krant: www.puntuit.nl aandacht besteden aan Prinsjesdag.