Goeree-Overflakkee krijgt waarnemend burgemeester tijdens afwezigheid Ada Grootenboer

23 oktober 2014

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman is langer afwezig dan verwacht. Commissaris van de Koning Jaap Smit is daarom van plan een waarnemer te benoemen. De naam van de waarnemer wordt binnen enkele weken bekendgemaakt. Ada Grootenboer hoopt haar werk in het voorjaar van 2015 te hervatten.

De commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, is vanwege de langdurige afwezigheid van mevrouw Grootenboer voornemens om een waarnemend burgemeester te benoemen voor de gemeente Goeree-Overflakkee. Het benoemen van een waarnemer is een bevoegdheid van de commissaris van de Koning.

Om te komen tot een benoeming zal de commissaris van de Koning met een afvaardiging van de gemeenteraad in gesprek gaan. Naar verwachting wordt de procedure binnen enkele weken afgerond. Daarna wordt de naam van de waarnemend burgemeester bekendgemaakt.