Jan Pieter Lokker waarnemend burgemeester Goeree-Overflakkee

25 november 2014

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 16 december 2014 de heer drs. J.P.J. (Jan Pieter) Lokker tot waarnemend burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee. De heer Lokker is 65 jaar en lid van het CDA.

De burgemeester van Goeree-Overflakkee, mevrouw mr. A. (Ada) Grootenboer-Dubbelman, heeft om gezondheidsredenen haar taken tijdelijk neergelegd. Zij hoopt haar werk in het voorjaar van 2015 te hervatten. Om de bestuurlijke continuïteit te waarborgen heeft de commissaris na overleg met de burgemeester en een afvaardiging van de gemeenteraad besloten om een waarnemend burgemeester aan te stellen.

De keuze voor de waarnemend burgemeester ging in goed overleg. Na een gesprek met de heer Lokker heeft een afvaardiging van de gemeenteraad unaniem ingestemd met de voordracht van de commissaris om de heer Lokker als waarnemend burgemeester te benoemen.

De heer Lokker heeft een ruime ervaring in het openbaar bestuur. Hij was van 2001 tot 2007 gedeputeerde in de provincie Utrecht. Daarna was hij van 2007 tot 2010 waarnemend burgemeester van Bodegraven. Na de samenvoeging van deze gemeente met de gemeente Reeuwijk was hij tot 1 juli 2011 waarnemend burgemeester van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Sinds augustus 2011 is hij waarnemend burgemeester van de gemeente Noordwijk. Op 16 december 2014 legt hij dit waarnemerschap neer vanwege de benoeming van een kroonbenoemde burgemeester.