Raad bezoekt verkooppunt Buutegeweun in Markthal

27 november 2014

Op zaterdag 15 november 2014 heeft de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee een werkbezoek gebracht aan de Markthal in Rotterdam. Het verkooppunt van de Coöperatie Buutegeweun, waar streekproducten worden verkocht, stond centraal tijdens dit werkbezoek. Het gezelschap van circa 20 personen werd door wethouder Arend-Jan van der Vlugt ontvangen in De Wereld van Smaak, een centrale locatie op de eerste verdieping van de Markthal. Hier verzorgde de wethouder een presentatie over eilandmarketing.

Het verkooppunt van streekproducten is één van de activiteiten van de coöperatie. Ook wordt actie ondernomen naar de horeca om meer met producten van Goeree-Overflakkee te werken. Wat het verkooppunt in de Markthal betreft, vertelde hij over de eerste ervaringen en over de plannen het verkooppunt verder te ontwikkelen en te verbeteren. Op de vraag van één van de raadsleden waarom er in de media geklaagd wordt over het klimaat van de markthal antwoordde een medewerker van de ontwikkelaar dat het gewoon een markt blijft zonder kapstokken waar ‘s winters koud en zomers warm is. Het werkbezoek eindigde met een bezoek aan marktvloer van de Markthal, waarbij het verkooppunt van de Coöperatie Buutegeweun in het bijzonder aandacht kreeg.