Welkomstborden op Goeree-Overflakkee

9 december 2014

De gemeente Goeree-Overflakkee en de Provincie Zuid-Holland hebben op de toegangswegen naar Goeree-Overflakkee welkomstborden geplaatst. Het plaatsen van deze welkomstborden maakt bezoekers, maar ook bewoners erop attent dat ze het mooie eiland Goeree-Overflakkee oprijden. De borden benadrukken de gastvrijheid van de gemeente Goeree-Overflakkee en de unieke ligging als zuidelijkste punt van de provincie Zuid-Holland.

De welkomstborden komen voort uit de samenwerking van de gemeente en de provincie in het Integraal Ruimtelijk Programma (IRP), binnen dit programma is EilandMarketing een van de onderwerpen. Het doel van EilandMarketing is om Goeree-Overflakkee op de kaart te zetten. De welkomstborden dragen hieraan bij.

EilandMarketing
Goeree-Overflakkee is een uniek eiland, in de zuidwestelijke Delta met prachtige elementen zoals veel ruimte, een kwalitatief goed leefklimaat, een rustig en landelijk karakter, een mooie kuststrook en verschillende natuurgebieden. Het is ook een  eiland van innovatie en vernieuwing. Allemaal elementen waar we gepast trots op mogen zijn en die trots mogen we ook best ‘naar buiten toe’ uitdragen. In veel opzichten zijn we daarin vaak nog te bescheiden. Met de EilandMarketing vertellen we aan de hand van projecten en evenementen wat Goeree-Overflakkee inwoners, bezoekers en passanten allemaal te bieden heeft. En willen we de bekendheid en het imago van Goeree-Overflakkee en de vele mogelijkheden van ons eiland vergroten’, vertelt wethouder Arend-Jan van der Vlugt enthousiast. “De welkomstborden sluiten daar naadloos bij aan.”