Lijsttrekker Stoop (PS SGP Zuid-Holland) 3e op lijst Eerste Kamer

17 januari 2015

De SGP heeft de conceptkandidatenlijst vastgesteld voor de verkiezingen van de leden van de Eerste Kamer die gepland staan op 26 mei 2015. Die lijst is vastgesteld door het bestuur, op basis van het advies van de selectieadviescommissie. Bij de opstelling van de lijst is gekeken naar kennis en ervaring, een mix van jong en oud, regionale spreiding en kerkelijke verscheidenheid.

De naam van de lijsttrekker was al eerder bekend gemaakt. Dat is Peter Schalk, die vorige keer op plek twee stond. Partijvoorzitter Van Leeuwen is blij met de nieuwe lijst: “Het is altijd een hele puzzel, maar deze lijst is in alle opzichten evenwichtig, zowel qua leeftijd, achtergrond, continuïteit en vernieuwing.

Niet onbelangrijk is plaats twee op de lijst. Dat is Diederik van Dijk, al sinds 1996 werkzaam op het Binnenhof als medewerker van de SGP-Tweede Kamerfractie. Van Leeuwen: “De SGP heeft bij de verkiezingen in de afgelopen jaren een stijgende lijn laten zien. Als die zich doorzet, maakt Diederik een goede kans om te verhuizen naar ‘de overkant’. Peter Schalk ziet de kennis en ervaring van Diederik op het gebied van wetgeving als een welkome aanvulling in de fractie. Daarnaast heeft hij bestuurlijke ervaring in het onderwijs en de mediawereld. Ook dát is mooi meegenomen.”

De leden van de Eerste Kamer worden gekozen door de Provinciale Statenleden. De verkiezingen voor de Provinciale Staten vindt plaats op D.V. 18 maart 2015. Extra SGP-zetels in de Provinciale Staten geeft zicht op 2 Kamerleden in de Eerste Kamer.

Kandidatenlijst:

 1. P. Schalk – Utrecht
 2. D.J.H. van Dijk – Zuid-Holland
 3. S. Stoop – Zuid-Holland
 4. J.P. Tanis – Zuid-Holland
 5. G.R.J. van Heukelom – Zeeland
 6. B. van de Weerd – Gelderland
 7. K.J.G. Kats – Zuid-Holland
 8. M. Bogerd – Flevoland
 9. D. van Dijk – Overijssel
 10. A. Weggeman – Zuid-Holland
 11. M.J.W. Hoek – Zuid-Holland
 12. T.A. Meijboom – Noord-Brabant
 13. D. van As – Gelderland
 14. W. de Vries – Utrecht
 15. J. Bart – Groningen
 16. A.J. van Bezooijen – Noord-Holland
 17. P.A. Zevenbergen – Zuid-Holland
 18. A. de Kruijf – Gelderland
 19. A.I.G. Dorst – Zeeland
 20. W. Boonzaaijer – Zuid-Holland