SGP Waterschapfractie Hollandse Delta op Goeree-Overflakkee

7 februari 2015

Water kent geen grenzen. Met uitdagingen op het gebied van water hebben zowel gemeenten als waterschappen te maken. De nieuwgevormde waterschapfractie van SGP in Hollandse Delta wil daarom regelmatig contact met de politici binnen het waterschapgebied. De eerste kennismakingsbijeenkomst was onlangs met de SGP-ers op Goeree-Overflakkee.

Streekarchief
De kennismaking op Goeree-Overflakkee vond plaats op een bijzondere plaats, namelijk in het voormalige Waterschapgebouw, thans het Bestuurscentrum van Goeree-Overflakkee. Allereerst bezocht de delegatie het streekarchief. In dit archief liggen ook de stukken van alle voorgangers van het in 2005 gefuseerde Waterschap Goeree-Overflakkee. Archivaris Jans Hoving vertelde enthousiast over de diverse stuken die te vinden zijn in dit archief.

De Kier
Na een presentatie door lijsttrekker Wim de Jong over het Waterschap en de ambities spraken de politici door over diverse onderwerpen. Eén daarvan was de Kier. De rijksoverheid is voornemens om de Haringvlietsluizen in 2018 op een kier te zetten. Daarmee komt er zout water in het Haringvliet. Het Waterschap is slechts volgend en dient maatregelen te nemen om de zoetwatervoorziening voor Goeree-Overflakkee te waarborgen. Wim de Jong: ‘in de onlangs gehouden Verenigde Vergadering van het Waterschap heb ik gepleit om meer inzicht in de deelplannen die er zijn’.

Met deze sessies worden de belangen van de inwoners en gebieden door de waterschapfractie goed in beeld gebracht. ‘Zeker rondom een thema als ‘de Kier’ is het van belang om regelmatig met elkaar te spreken. Het was een waardevolle bijeenkomst’, aldus Kees van Dam fractievoorzitter van SGP Goeree-Overflakkee.

Verkiezingen
Op 18 maart zullen er voor het Waterschap weer verkiezingen zijn (zie ook wshd.sgp.nl).
De top 6 van de lijst bestaat uit onderstaande personen:
1. W. (Wim) de Jong, Hendrik-Ido-Ambacht
2. J. (Sjaak) van Helden, ’s-Gravendeel
3. A.P.J. (Albert-Jan) van den Berg, Ridderkerk
4. P.C. (Peter) Grinwis, Ouddorp
5. T.A. (Teunis) Stoop, Hendrik-Ido-Ambacht
6. A.J. (Ad) Herweijer, Klaaswaal