Militaire oefening in Sommelsdijk

13 april 2015

Op het terrein van het voormalige verzorgingshuis “De Goede Ree” aan de Prinsessenlaan 51 in Sommelsdijk zal het Ministerie van Defensie op 28 en 29 april aanstaande een militaire oefening uitvoeren.

Momenteel wordt het voormalige verzorgingshuis “De Goede Ree” aan de Prinsessenlaan 51 in Sommelsdijk gesloopt. Dit pand is hierdoor geschikt om te gebruiken voor een militaire oefening. Het Ministerie van Defensie zal deze oefening uitvoeren op dinsdag 28 en 29 april aanstaande. Zij zullen arriveren op dinsdagmiddag 28 april en overnachten dan op het terrein. Op woensdag 29 april zullen tussen 08.00 uur en 17.00 uur oefeningen binnen het gebouw van “De Goede Ree” plaatsvinden waarbij kleine hoeveelheden springstoffen worden gebruikt. De oefeningen zijn dus vanaf de buitenkant van het gebouw niet zichtbaar maar eventueel wel te horen.

Gedeeltelijke wegafzetting Stoofhoek op 29 april
Voor de oefening op 29 april gebruikt Defensie een gedeelte van de Stoofhoek in Sommelsdijk. Defensie zal hiervoor op 29 april de Stoofhoek afsluiten vanaf huisnummer 19 tot en met 33 en verder tot aan de aansluiting met de A.J. de Graafstraat. Wij verzoeken u vriendelijk om ervoor te zorgen dat er op 29 april geen auto’s geparkeerd staan in bovengenoemd gedeelte van de Stoofhoek.

Veiligheid
De explosies zullen uitsluitend binnen het gebouw plaatsvinden en er zal dus geen sprake zijn van rondvliegend materiaal. Het geluid van de springstoffen is te vergelijken met dat van vuurwerk en zal uitsluitend op woensdag 29 april plaatsvinden. Er kunnen geen gevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien wordt het terrein van “De Goede Ree” afgezet en tijdens de oefeningen dag en nacht door Defensie zelf bewaakt.

Vragen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Brand, Senior beleidsadviseur Communicatie, via e-mail: b.brand@goeree-overflakkee.nl of telefoonnummer 06 55 74 70 77