Stellendam – De provincie Zuid-Holland organiseert op donderdag 2 juli 2015 een inloopavond over het groot onderhoud aan de Plaatweg. Het onderhoud vindt plaats in het najaar van 2015. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden de nieuwe inrichting van de weg bekijken. De inloopavond vindt plaats in verenigingsgebouw ’t Haegse Huus, Haagsestraat 4a. Medewerkers van de provincie en Waterschap Hollandse Delta beantwoorden tussen 19.00 uur en 21.00 uur vragen van bezoekers.

De avond heeft een informeel karakter zonder vast programma. U hoeft zich dan ook niet vooraf aan te melden. U kunt vrijblijvend binnenlopen om vragen te stellen. Werkzaamheden Tijdens het groot onderhoud in het najaar van 2015 reconstrueert de provincie de weg. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, richt de provincie de Plaatweg duurzaam veilig in als een erftoegangsweg. Laatstgenoemde is een weg voor langzaam en gemotoriseerd verkeer zonder rijrichtingscheiding. De maximumsnelheid buiten de bebouwde kom wordt naar 60 kilometer per uur teruggebracht. Na de reconstructie draagt de provincie het beheer van de weg over aan het Waterschap Hollandse Delta.