Werkzaamheden haltes voor R-net bussen Goeree-Overflakkee

27 juni 2015

Vanaf half december gaan R-net bussen rijden tussen Rotterdam Zuidplein en Dirksland, gelijk met de start van de nieuwe concessie van vervoerder Connexxion. De provincie Zuid-Holland past de komende maanden enkele haltes op de route aan, zodat deze voldoen aan de R-net kwaliteit. De werkzaamheden beginnen bij de bushaltes aan het Beneden Zandpad in Middelharnis. De bussen blijven tijdens de werkzaamheden de normale route rijden. R-net is het kwaliteitskeurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer. Waar je als reiziger ook instapt, je weet waar je op kunt rekenen: betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer.

De komende maanden volgen werkzaamheden aan de overige haltes in Middelharnis, Sommelsdijk en Dirksland. De haltes worden aangepast met R-net bushokjes en meubilair. Daar waar nodig worden bij een aantal haltes extra en gebruikersvriendelijke fietsenstallingen geplaatst. Bij alle haltes komen digitale reisinformatie-panelen. Voor een comfortabele gelijkvloerse instap in de bus en maximale toegankelijkheid worden enkele perrons verhoogd. De werkzaamheden worden in het najaar afgerond. De haltes Achthuizen N59 Schaapsweg en Nieuwe-Tonge Provinciale Weg N215 (bij de kruising met de Molendijk) worden later aangepast, tegelijkertijd met reconstructies van deze wegen.

Nieuwe halte
De rood-grijze R-net bussen vervangen de huidige Q-liner bussen tussen Rotterdam en Goeree-Overflakkee. De huidige route van de Q-liner en de haltes blijven grotendeels gehandhaafd. Er komt één nieuwe halte: op de Koningin Julianaweg in Middelharnis. Deze vervangt vanaf half december de twee bestaande haltes Samaritaan en Dorpsweg. De bussen gaan in de ochtendspits negen keer per uur rijden en in de avondspits acht keer per uur. Ten opzichte van de huidige Q-liners rijden ze met een regelmatiger frequentie, zodat reizigers nooit lang hoeven te wachten.