Opruimdag strand op Goeree-Overflakkee

1 juli 2015

Op maandag 29 juni 2015 vond de opruimdag op het Noordzeestrand in Ouddorp plaats. Zestig leerlingen van de Christelijke basisschool Prins Maurits uit Dirksland hebben zich ingezet om het strand in Ouddorp nog schoner te maken.

De zestig leerlingen van klas 3a en 3b van CBS Prins Maurits ruimden het zwerfafval op bij strand Noord in Ouddorp. Omdat het strand er al netjes bij lag, hielden zij zich vooral bezig met het opruimen van het laatste aangespoelde zwerfafval uit zee.

Met veel enthousiasme namen de leerlingen deel aan de opruimactie. Met assistentie van de begeleidende leerkrachten en de ouders, verzamelden zij verschillend zwerfafval waaronder touw, plastic handschoenen en een grote plank. De aanwezige badgasten waar zichtbaar onder de indruk van de hardwerkende leerlingen.

Deze opschoondag van het strand is georganiseerd door de gemeente Goeree-Overflakkee. Het is een verlengde van de landelijke opschoondagen van Stichting Nederland Schoon, die in maart 2015 plaatsvonden. De doelstelling van de Stichting Nederland Schoon is om samen met het bedrijfsleven, de overheid, de scholen en de vrijwilligers een bijdrage te leveren aan een schone, zwerfafvalvrije leefomgeving.