Goeree-Overflakkee ontvangt vier sterren in de Schoonste Strandverkiezing

21 augustus 2015

De stranden van Goeree-Overflakkee ontvingen gisteren weer de felbegeerde vier sterren in de Schoonste Strandverkiezing. De stranden vallen in de categorie zeer schoon en staan als derde in de Nederlandse ranglijst.

“Een fantastisch goede prestatie!”, vertelt wethouder Arend-Jan van der Vlugt verantwoordelijk voor onder andere strandbeheer en eilandmarketing. “Goeree-Overflakkee heeft een 22 km lang strand. En onderscheid zich van andere stranden door de breedte er van. Om dan de classificatie zeer schoon strand te mogen ontvangen is wel uniek! Het is een geweldige prestatie van onze medewerkers en de aannemer die de stranden schoonhouden en niet te vergeten de strandpaviljoenhouders. Dat de stranden op ons eiland mooi zijn dat wisten we al, maar bezoekers zijn op Goeree-Overflakkee ook verzekerd van een zeer schoon strand.”

Ook voor de stimuleringsprijs die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt scoorde Goeree-Overflakkee goed. Matthijs Lievaart, opgegroeid achter de duinen van Goeree-Overflakkee, won met zijn initiatief: Doe mee en verlos de zee.

Matthijs kwam in 2010 op het idee om de stranden te verlossen van aangespoeld zwerfafval op de stranden van Goeree-Overflakkee. In eerste instantiebeperkte zich dat alleen tot de Kwade Hoek op Goeree-Overflakkee. Tot Matthijs zijn verbazing hielpen de strandbezoekers mee met het opruimen. Toen er een aangespoelde krat werd geplaatst met Matthijs z’n kenmerkende bordje erop werd de toevoer van zwerfafval door strandbezoekers steeds meer. Inmiddels staan zowel op de kop van Goeree-Overflakkee, als op 65 andere locaties langs de Nederlandse kust kratten met het bord “Doe Mee, Verlos de zee”. Een mooi  initiatief dat strandbezoekers stimuleert om een handje mee te helpen om de stranden schoon te houden. Kijk voor meer informatie op www.verlosdezee.nl.