Vooruitlopend op het Energy Festival Goeree-Overflakkee dat op 5 september 2015 plaatsvindt op Goeree-Overflakkee rijden er in de week voor het Energy Festival al twee Tesla’s rond op het eiland. Deze twee Tesla’s werden dinsdag aangeboden aan onze burgermoeder Ada Grootenboer, waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker en vijf wethouders van het college van gemeente Goeree-Overflakkee.

De Tesla’s zijn speciaal voor het Energy Festival Goeree-Overflakkee bestickerd met het logo van onder andere ‘Energy Festival Goeree-Overflakkee’ en werden aangeboden door een vertegenwoordiger van Tesla en Chris Heiligers van Ec-rent. Goeree-Overflakkee is nu al het meest duurzame eiland van West-Europa. Zij streeft ernaar in 2020 als eiland helemaal energieneutraal te zijn. Dit als enige gemeente in Europa.

Tesla ontwerpt en produceert premium elektrische voertuigen. In tegenstelling tot een conventionele verbrandingsmotor met honderden bewegende delen, hebben de elektrische motoren van Tesla maar één bewegend deel: de rotor. Deze aandrijving resulteert in een acceleratie die soepel, direct en stil is. In zo’n 3,0 seconden sprint de Tesla van 0 naar 100 kilometer per uur. Zonder schakelmomenten, zonder vertragingen en zonder één druppel benzine. Tesla is een revolutie in autotechniek.

Meer informatie over het Energy Festival vindt u hier.

bron: www.igo.nl