Cubaanse ambassadeur bezoekt Goeree-Overflakkee

26 oktober 2015

De Cubaanse ambassadeur Fermín Quiñones Sánchez en zijn echtgenote Aimara de Armas Santiesteban brachten vorige week een bezoek aan de gemeente Goeree-Overflakkee. Het bezoek stond in het teken van de vele raakvlakken tussen Goeree-Overflakkee en Cuba op het gebied van landbouw, visserij, recreatie en toerisme.

De Commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit en programmadirecteur Hans Kleij ontvingen de Cubaanse delegatie in het Provinciehuis. Tijdens een film en een presentatie werd er aandacht besteed aan onder andere de kustontwikkeling in de provincie Zuid-Holland.

Na de lunch ging het gezelschap in de bus naar Goeree-Overflakkee. De ambassadeur maakte tijdens zijn bezoek kennis met de vele facetten van Goeree-Overflakkee. Diverse ontwikkelingen op Goeree-Overflakkee werden belicht. Er werd aandacht besteed aan de getijdencentrale, Greenpoint Holland-Zeeland, eilandmarketing en diverse andere duurzaamheidsprojecten. Ook de ontwikkelingen in de landbouw, visserij en recreatie en toerisme kwamen aan bod. Het gezelschap bracht een bezoek aan de Brouwersdam en Werelds aan het Strand.

Samenwerking overheid en ondernemers
De ambassadeur was enthousiast over de samenwerking tussen overheid en ondernemers bij economische en duurzame initiatieven op Goeree-Overflakkee. Hij had veel waardering voor de manier waarop gemeente, ondernemers en inwoners dit met elkaar lokaal oppakken. Op het gebied van landbouw, visserij en duurzaamheid en bij recreatieve projecten ziet de ambassadeur kansen. Nederland exporteert namelijk veel agrarische producten naar Cuba.

Verbindingen
Wethouder Arend-Jan van der Vlugt vult aan: “Het is goed om verbindingen te leggen met andere landen en te leren van elkaar. Naast internationale verbindingen ben ik ook trots op onze lokale verbindingen zoals onze samenwerking met de provincie, met onze ondernemers en met het maatschappelijk middenveld. Goeree-Overflakkee is volop in beweging en dat delen we graag met anderen!”