Deelname buurtpreventie door bestuurders gemeente Goeree-Overflakkee

15 oktober 2015

Afgelopen week liepen burgemeester Ada Grootenboer en wethouders Arend Jan van der Vlugt en Daan Markwat mee met buurtpreventieteams in Melissant, Achthuizen en Stellendam.

Donkere Dagen Offensief
Afgelopen week werd tijdens een bijeenkomst in De Staver symbolisch het startschot gegeven voor het Donkere Dagen Offensief. Het Donkere dagen Offensief is een gezamenlijke preventieactie van de buurtpreventieteams, de politie en de gemeente, die gericht is op het tegengaan van woninginbraken. In aansluiting daarop liep een aantal bestuurders mee met buurtpreventieteams in Achthuizen, Melissant en Stellendam.

Deelname bestuurders
Wethouder Arend-Jan van der Vlugt bezocht Achthuizen waar ook leerlingen van groep acht van basisschool De Achtsprong deelnamen aan een ronde door het dorp, nadat zij van de politie een presentatie kregen. Burgemeester Ada Grootenboer liep met een aantal teamleden mee door Melissant, waar bijna dertig vrijwilligers bij de buurtpreventie actief zijn. Woensdagavond maakte wethouder Daan Markwat deel uit van het buurtpreventieteam in Stellendam, waar de deelnemers zich niet lieten weerhouden door de regen en hun rondes liepen. De bestuurders richtten allen een woordje tot de vrijwilligers van de buurtpreventie en spraken daarbij hun waardering uit voor de belangrijke bijdrage die zij leveren aan de veiligheid en leefbaarheid van de samenleving.

 

Aanmelden bij buurtpreventieteam

Wilt u ook deel uitmaken van een buurtpreventieteam? U kunt zich aanmelden via één van de coördinatoren. Hun e-mailadressen zijn te vinden op de website www.goeree-overflakkee/buurtpreventie. Ook is het mogelijk om uw aanmelding via een e-formulier (te vinden op dezelfde pagina) in te zenden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Kieviet, beleidsadviseur Openbare orde en veiligheid bij de gemeente Goeree-Overflakkee, via het algemene telefoonnummer 14 0187.