Goeree-Overflakkee onderstreept belang verkeersveiligheid en voorlichting

10 oktober 2015

De gemeente Goeree-Overflakkee streeft met de slogan ‘Maak van de nul een punt’ naar nul verkeersslachtoffers. Om dit te bereiken investeert de gemeente bijvoorbeeld in verkeersknooppunten en zet zij diverse campagnes in om het gedrag van verkeersdeelnemers te beïnvloeden. In een pas verschenen filmportret onderstreept wethouder Marnix Trouwborst, verkeersveiligheidsambassadeur van Goeree-Overflakkee, het belang van verkeersveiligheid en goede voorlichting.

Wethouder Marnix Trouwborst zet zich namens de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee (RPV G-O) in als verkeersveiligheidsambassadeur op Goeree-Overflakkee. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) maakte tijdens de wielerronde GO-Classic een interessant filmportret van de wethouder. Het filmportret is te vinden op het Youtube-kanaal van het ROV-ZH.

Fietsmodus blijf offline op de fiets
Onlangs startte ook de campagne Fietsmodus. De campagne is bedoeld om jongeren te verleiden tot veilig gedrag in het verkeer. Voor de campagne is de mobiele app ‘Fietsmodus’ ontwikkeld. De Fietsmodus-app verleidt jongeren om hun telefoon niet te gebruiken tijdens het fietsen. Bij het aanzetten van de app, gaat het scherm van de telefoon letterlijk op ‘zwart’. Door de app te gebruiken, maken jongeren kans op leuke prijzen. De app werkt op Android en Apple en is gratis te downloaden in de Appstore of via de site www.fietsmodus.nl.

Meer informatie
Samen met diverse wegbeheerders en organisaties probeert de gemeente het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Voor meer informatie over verkeersveiligheid en andere campagnes neemt u contact op met Meriam van Balen-Franeker, Coördinerend medewerker Verkeerssamenwerking, via het algemene telefoonnummer 14 0187 of via e-mail: m.vanbalen@goeree-overflakkee.nl.