Debatavond – ‘Voor religie en vrijheid’

16 november 2015

Op D.V. vrijdagavond 20 november gaat de bekende historicus en publicist dr. Bart Jan Spruyt in debat met opponent Gert Slootweg, docent geschiedenis en SGP-raadslid te Goeree-Overflakkee. Het debat staat onder leiding van SGP Eerste Kamerlid Diederik van Dijk. U bent van harte welkom in het kerkgebouw aan de Mozartsingel 2 te Dirksland. De inhoud van zijn pas verschenen boek ‘Voor religie en vrijheid’ zal centraal staan op deze avond.

De bekende historicus en publicist dr. Bart Jan Spruyt heeft opnieuw een boek geschreven met als titel “Voor religie en vrijheid”. In dit boek heeft hij teksten bijeen gebracht uit de gehele christelijke traditie die de periode vanaf de Middeleeuwen tot de 21e eeuw omvat. Die teksten maken duidelijk dat het christelijk geloof een doorslaggevende rol gespeeld heeft bij het ontstaan van onze rechtstaat en democratische orde.

Dit in tegenstelling tot het liberale gedachtegoed, dat meent dat wij onze democratie, rechtstaat en verdraagzaamheid aan de Verlichting, de Franse revolutie en de liberale grondwetten uit de 19e eeuw te danken hebben. De inhoud van dit boek zal centraal staan op deze avond waarin dhr Spruyt een samenvatting van dit boek geeft.

Debat
Als opponent zal dhr G. Slootweg, docent geschiedenis aan de Prins Maurits te Middelharnis en SGP-raadslid, optreden die ook een korte inleiding verzorgt. De inleiders zullen daarna met elkaar in debat gaan die onder leiding staat van mr D.J.H. van Dijk,  Eerste Kamerlid voor de SGP. Uiteraard mogen de aanwezigen aan het debat deelnemen.

De avond wordt georganiseerd door de SGP-Kiesvereniging van Dirksland en wordt gehouden op D.V. vrijdag 20 november in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de Mozartsingel. De avond begint om 19.30 uur.

Iedereen is van harte welkom.