Prins Carlos bij opening Duurzaamheidscongres op GO

4 december 2015

Op donderdag 3 december werd in het Inspiratiecentrum Grevelingen het Duurzaamheidscongres georganiseerd. Aanleiding was een aangenomen motie in de gemeenteraad in juni 2014 waarin deze opdracht werd geformuleerd. Voor de gelegenheid was het Inspiratiecentrum aangekleed als congreslocatie.

Opening
De opening om 12.30 uur werd in aanwezigheid van 150 genodigden verricht door prins Carlos de Bourbon de Parme, weerman Reinier van de Berg en wethouder Van der Vlugt.

Duurzame toekomst
Spreker Ad van Wijk, hoogleraar Future Energy Systems TU Delft en trendwatcher Adjiedj Bakas namen het publiek mee de toekomst in. In de middag die volgde werd nog veel meer informatie en kennis over duurzaamheid en innovatieve ontwikkelingen gedeeld. In het programma waren workshops opgenomen over onder meer de getijdencentrale in de Brouwersdam, duurzaam bouwen, auto’s die rijden op waterstof en energieke regio. Tijdens het Forumgesprek, dat aansluitend plenair in de grote zaal werd gehouden, kwamen ook betrokken sprekers met kennis van zaken aan het woord.

Afsluiting
Voorafgaand aan de afsluiting was er de parade van Allianties, waarin een toelichting werd gegeven op de verbindingen en samenwerkingsverbanden die er zijn op weg naar meer duurzaamheid en een energieneutraal Goeree-Overflakkee in 2020! Net als de opening werd ook de afsluiting van het duurzaamheidscongres verzorgd door weerman Reinier van de Berg. Aansluitend was er een hapje en een drankje en de gelegenheid tot napraten voor de aanwezigen.

Deltanetwerk
Voor de organisatie van het congres is de samenwerking met het Deltanetwerk gezocht. Aansluitend aan het congres was er een programma van het Deltanetwerk, dat werd geopend door burgemeester Grootenboer-Dubbelman. Ook hier was een programma met inspirerende sprekers en pitches van jonge ondernemers.

Tekst: Gemeente Goeree-Overflakkee
Foto: www.telegraaf.nl / facebook