Raad bezoekt MKB op Goeree-Overflakkee

23 januari 2016

De raadsleden van de gemeenteraad Goeree-Overflakkee vinden het van belang om te weten wat er leeft en gebeurt op het eiland. Daarom worden er een aantal keren per jaar gerichte werkbezoeken rondom een thema afgelegd. Deze keer was het MKB aan de beurt.

Winkelcentrum
De raad werd ontvangen in het Diekhuus door de voorzitter van de ondernemersvereniging d’n Diek, de heer Peter Visser, om bijgepraat te worden over diverse zaken die spelen rondom dit winkelcentrum. Vanuit de opgestelde detailhandelsvisie, die binnenkort officieel wordt gepresenteerd aan de raad, werden een aantal zorgen gedeeld. Openbare ruimte en verpaupering dienen worden aangepakt. Ingezet moet worden op een stevig en compact winkelcentrum. Ook projectontwikkelaar Dingeman-van Es deelde deze mening.

Kansen voor jongeren
Het tweede deel van de middag werd besteed voor een bezoek aan A&C Engineering te Stellendam. De eigenaar had veel lof over de gemeente en de medewerking die hij kreeg voor expansie van zijn bedrijf. Vanuit zijn filosofie wil hij jongeren de kans geven. Eerder lanceerde hij het idee om jongeren van examenklassen de kans te geven om een kijkje te geven in de verschillende bedrijven op Goeree-Overflakkee. Opgericht in 1987 en sinds 2008 gevestigd in Stellendam, centraal gelegen tussen Maasvlakte, Europoort en het Rotterdamse havengebied, is A&C Engineering reeds vele jaren actief in een grote diversiteit aan marktsegmenten en exporteert het bedrijf diverse technische oplossingen over de gehele wereld. Vanuit de provincie gaf de heer Nijensteen een toelichting op het bedrijventerreinen-beleid van de provincie Zuid-Holland.

Huiswerk
De raad kon terugzien op een geslaagde middag, waarbij duidelijk werd dat er heel wat gebeurt op het eiland. Ook het nodige huiswerk is meegegeven. De informatie kan de raad goed gebruiken voor het vaststellen van beleid.

Kijk voor foto’s op:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.443989542456640.1073741840.151766691678928&type=1&l=b6dad6e124