Gemeente en scholen op Goeree-Overflakkee pakken zwerfafval aan

23 maart 2016

Woensdag 23 maart opende Daan Markwat, wethouder Ruimte, Wonen en Leefbaarheid van de gemeente Goeree-Overflakkee, de opruimactie van de leerlingen van de Oranje Nassauschool in Nieuwe-Tonge. In het kader van de landelijke actie ‘Nederland Schoon’ ruimden zij samen met nog negentien scholen op Goeree-Overflakkee het afval rond hun school op. Het doel van Nederland Schoon is een zichtbaar en merkbaar schoner Nederland.

Nederland Schoon
Het tegengaan van zwerfafval staat hoog op de agenda bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Als onderdeel van het project ‘Extra aanpak zwerfafval’ doen vele basisscholen jaarlijks mee aan de Opschoondag van stichting Nederland Schoon. Het doel van de stichting is om met het bedrijfsleven, de overheid, scholen, vrijwilligers en de Nederlander op straat een bijdrage te leveren aan een schone, zwerfafvalvrije leefomgeving. Het duurt namelijk jaren voordat zwerfafval is vergaan, bijvoorbeeld 50 jaar voor een blikje frisdrank!

Oranje Nassauschool in Nieuwe-Tonge
Gemeente en scholen namen ook dit jaar weer deel aan de landelijke opschoondag. Bij de Oranje Nassauschool in Nieuwe-Tonge opende wethouder Daan Markwat de opruimactie en sprak zijn waardering uit voor de deelnemende leerlingen en hun begeleiders: “Wat goed om te zien dat ook onze jeugd bijdraagt aan een schone gemeente en een schoon milieu. Hiermee vergroot je niet alleen het bewustzijn voor het milieu, maar krijgt de school ook meer binding met de buurt.”

Twintig deelnemende scholen
Leerlingen van twintig scholen in de gemeente Goeree-Overflakkee gingen op 21 en 23 maart met prikkers en vuilniszakken de straat op om hun buurt schoon te maken. De deelnemende scholen waren: De Achtsprong, Ollie B. Bommel, De Inktvis, CBS Prins Maurits, Buten de Poorte, Eben-Haëzerschool, Prins Johan Frisoschool, RGO, Bosseschool, D’n Tuun, De Pannebakker, Oranje Nassauschool, De Regenboog, De Westhoek, Smdb Koning Beatrix, De Nobelaer, Het Startblok, J.C. van Gent, De Molenvliet, Zomerland en De Stellegors.