Samen voor energiezuinig wonen op Goeree-Overflakkee

8 maart 2016

Om particulieren te helpen hun huis energiezuiniger te maken, start de gemeente Goeree-Overflakkee in samenwerking met de WoonWijzerWinkel het project ‘Samen voor energiezuinig wonen’. In groepen van vier tot zes huishoudens kunnen inwoners samen aan de slag met energiebesparing en energieopwekking.

Om de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te halen en de opwarming van de aarde onder de 2 graden Celsius te houden, moet de CO2-uitstoot drastisch naar beneden. De bestaande woningvoorraad levert een belangrijke bijdrage aan deze uitstoot van CO2. Het is daarom van groot belang dat bestaande woningen veel minder energie gaan gebruiken. Dat geldt voor het verwarmen van een woning, het opwekken van warm tapwater en voor het elektriciteitsverbruik van de bewoners van de woning.

Project ‘Samen voor energiezuinig wonen’
Het energiezuiniger maken van een woning en energiezuiniger leven hoeven niet ingewikkeld te zijn. Om inwoners te informeren over de mogelijkheden en hen handvatten te geven hoe zij zelf aan de slag kunnen gaan met energiebesparing en energieopwekking, start de gemeente Goeree-Overflakkee in samenwerking met de WoonWijzerWinkel het project ‘Samen voor energiezuinig wonen’.

In het project gaan inwoners in groepen van vier tot zes huishoudens met elkaar aan de slag om hun woningen energiezuiniger te maken. Een wooncoach ondersteunt hen hierbij en reikt hen een handleiding uit waarin informatie, tips en trucs staan opgenomen. Onderwerpen als verlaging energieverbruik, isoleren en verwarmen van een woning, elektriciteit opwekken, duurzaam materiaal gebruik en duurzaamheidslening komen in dit project aan bod.

Het project bestaat uit een bijeenkomst per groep tegen gereduceerd tarief, een handleiding en een Wattcher. Tijdens de bijeenkomst legt een wooncoach uit hoe de deelnemers aan de hand van een handleiding zelf aan de slag kunnen gaan met energiebesparing en energieopwekking en welke andere hulpmiddelen beschikbaar zijn. Daarnaast krijgen zij per groep van de gemeente een Wattcher te leen. Met deze Wattcher kunnen de deelnemers zelf meten hoeveel elektriciteit zij verbruiken. De kosten van de bijeenkomst, handleiding en Wattcher bedragen 10 euro per huishouden.

Aanmelden
Wilt u met uw vrienden, kennissen of buren als groep aan de slag om uw huis energiezuiniger te maken? Meld u dan samen met vier tot zes andere huiseigenaren aan via de website www.woonwijzerwinkel.nl/project en klik dan op het project ‘Samen voor Energiezuinig wonen’. Een wooncoach neemt na aanmelding contact met u op en maakt een afspraak voor de bijeenkomst.