Gemeente verstrekt vuurwerkafvalzakken in Stad aan ‘t Haringvliet

28 december 2016

De gemeente Goeree-Overflakkee vraagt inwoners om na de jaarwisseling vuurwerkresten van straat op te ruimen. Om het ‘Nieuwjaarsvegen’ te stimuleren ontvingen inwoners van Stad aan ’t Haringvliet, bij wijze van proef, een speciale vuurwerkafvalzak. Als de proef een succes blijkt, is de gemeente van plan om de komende jaren de vuurwerkafvalzak ook in andere dorpskernen op het eiland te verspreiden.

Na de jaarwisseling liggen er miljoenen kilo’s aan vuurwerkafval op straat. Vuurwerkresten zijn gevaarlijk voor mens en dier en schadelijk voor het milieu. Daarom is het belangrijk dat vuurwerkresten worden opgeruimd. Dit zorgt voor een schone omgeving en voor een betere sfeer in de buurt.

Speciale vuurwerkafvalzakken
Nieuwjaarsvegen is een actie van stichting Nederland Schoon. Met de actie roept Nederland Schoon mensen op om hun straat vrij te maken van vuurwerkresten. Nederland Schoon ontwikkelde voor het Nieuwjaarsvegen speciale vuurwerkafvalzakken. Met deze extra stevige vuilniszak kunnen inwoners na de jaarwisseling vuurwerkresten veilig afvoeren. Een volle vuilniszak mag gewoon mee in de groene restafvalcontainer.

Stad aan ’t Haringvliet
De gemeente heeft de speciale vuurwerkafvalzak op maandag 19 december 2016 voor het eerst in Stad aan ’t Haringvliet huis-aan-huis verspreid. De dorpsraad in Stad aan ’t Haringvliet ondersteunt het initiatief. Als de effecten positief zijn, stelt de gemeente Goeree-Overflakkee de komende jaren ook in andere dorpskernen de speciale vuurwerkafvalzakken beschikbaar.