Gemeente sluit zich aan bij statiegeldalliantie

31 maart 2018

De gemeente Goeree-Overflakkee sluit zich aan bij de zogeheten statiegeldalliantie, die ervoor pleit om statiegeld in te voeren op alle plastic drankflessen en – blikjes. Eerder dienden diverse politieke partijen onder aanvoering van de ChristenUnie, en ondersteund door de SGP een motie in die werd overgenomen door het college. De gemeente heeft zich per 12 maart aangesloten bij de alliantie.

In de Statiegeldalliantie verenigen zich bedrijven, lokale overheden, milieuorganisaties en iedere andere organisatie die zwerfafval zat is. De gemeente sluit zich op verzoek van de gemeenteraad hierbij aan.

De Tweede Kamer sprak vorige week over zwerfafval en hergebruik. Het kabinet wil het initiatief vooralsnog bij het bedrijfsleven en gemeenten laten. Pas als zij de aangescherpte doelen niet halen, komt er per 2021 statiegeld op kleine flesjes.