Wethouder Daan Markwat maakt zich op Provada sterk voor Bouwen buiten de Randstad

31 mei 2018

Op 5, 6 en 7 juni is Goeree-Overflakkee, in het kader van Smart Water, voor het eerst te vinden op de Provada in Amsterdam: de vastgoedbeurs van Nederland. Tijdens de beurs neemt wethouder Daan Markwat op uitnodiging deel aan de bijeenkomst ‘Bouwen buiten de Randstad’.

In de bijeenkomst gaan ontwikkelaars en gemeenten met elkaar in gesprek over de woningbouwopgave waarvoor de gemeenten aan de lat staan. Vaak gaat het in deze woningbouwopgave nog over de Randstad, terwijl in dorpen en steden op maximaal een uur rijden van de Randstad ook volop mogelijkheden liggen. De gemeente Goeree-Overflakkee stuit met haar woningbouwambities op weerstand bij de provincie Zuid-Holland, die geen voorstander is van het stimuleren van wonen op Goeree-Overflakkee in combinatie met werken in de omgeving van Rotterdam.

De gemeente Goeree-Overflakkee werkt aan ambities die gericht zijn op groei. Groei van de economie, groei van de bevolking, groei van de kwaliteit van wonen voor de inwoners. Geen grootse plannen, maar groei die spoort met de hoge kwaliteit van de leefomgeving. De menselijke maat is norm. De gemeente is van mening dat zij juist gebruik kan maken van de impasse op de woningmarkt door de overloop van de Randstad gedeeltelijk naar zich toe te trekken, juist vanwege de hoge leef- en woonkwaliteit op Goeree-Overflakkee.

De resultaten van deze bijeenkomst zullen ook worden gedeeld met Kajsa Ollongren, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De bijeenkomst vindt plaats tijdens de Provada op dinsdag 5 juni van 13.30 tot 14.30 uur in het Forum 2 in de Rai in Amsterdam.