SGP-jongeren bezochten Schiphol

12 juni 2018

De SGP-jongeren van Goedereede organiseren elk jaar een leuk uitje voor de leden en jongeren die zich willen aansluiten bij de SGP-jongeren. Dit jaar is de SGP 100 jaar oud. Die tijd is voorbij gevlogen. Om dit te vieren gingen de SGP-jongeren van Goedereede ook ‘vliegen’ en organiseerden een uitje naar Schiphol en omgeving. Een kort verslag vanuit het jongerenbestuur:

‘Zaterdag 9 juni jl. vertrokken we als groep SGP-jongeren richting luchthaven Schiphol. Eenmaal aangekomen op de luchthaven stond de bus al gereed en vertrokken we om ‘een kijkje te nemen achter de schermen’.  In de bus werd ons van alles verteld over Schiphol. Zo kwamen we te weten dat in 1916 de eerste militaire vlucht vanaf Schiphol vertrok. We reden langs het start- en landingsterrein, de oude verkeerstoren, vliegtuighangars en bekeken de sneeuwvloot en brandweerpost. We waren allemaal onder de indruk van de vele activiteiten die er dagelijks op Schiphol plaatsvinden om het luchtverkeer in goede banen te leiden.

Na deze interessante tour over de luchthaven namen we een kijkje op het Panoramaterras. Hier hadden we een mooi uitzicht over de vliegtuigen die bevoorraad werden. Ook stond er een heuse Fokker op het terras die open was voor publiek. Zo konden we de cockpit van de piloot ook eens in het echt bekijken.

Eenmaal terug in Ouddorp aangekomen hebben we deze dag afgesloten met een gezellige BBQ. We mogen met elkaar terugkijken op een gezellige en geslaagde dag. We hopen jullie bij een volgende activiteit, samen met nieuwe deelnemers, weer te ontmoeten!!!’