Donkere Dagen Seizoen op Goeree-Overflakkee van start

10 oktober 2018

Op dinsdagavond 9 oktober 2018 was de startbijeenkomst van het Donkere Dagen Seizoen 2018-2019. De bijeenkomst vond plaats in de aula van de RGO Scholengemeenschap in Middelharnis. De avond vormt het startsein van het Donkere Dagen Offensief; een gezamenlijke inzet van de buurtpreventieteams, de politie, de brandweer en de gemeente Goeree-Overflakkee voor een veilige woon- en leefomgeving. De partijen maken met diverse activiteiten inwoners en ondernemers bewust van wat ze zelf kunnen doen om de kans om slachtoffer te worden van bijvoorbeeld een woning- of bedrijfsinbraak te verkleinen.

Veel leden van de buurtpreventieteams op Goeree-Overflakkee woonden de startbijeenkomst bij. ‘De startbijeenkomst is altijd een belangrijk moment. Het is een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kennis op te frissen. Zo hebben de betrokken partijen weer scherp waar ze naar moeten kijken als ze hun rondes lopen of fietsen. Ook geeft deze avond de gemeente de kans om alle buurtpreventieteams te danken voor hun tomeloze inzet’, aldus burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

Nationale Week van de Veiligheid
De startbijeenkomst valt traditiegetrouw in de Nationale Week van de Veiligheid. Week 41 (8 tot en met 14 oktober 2018) staat jaarlijks in het teken van veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen, neemt de kans op criminaliteit toe. Inwoners en ondernemers kunnen veel ellende voorkomen door goed voorbereid het Donkere Dagen Seizoen in te gaan. De gemeente gebruikt deze week om samen met politie, brandweer en buurtpreventie veiligheid extra onder de aandacht te brengen. De gemeente organiseert naast de startbijeenkomst bijvoorbeeld een schouw op een bedrijventerrein en deelt veiligheidstips en preventiemaatregelen in een veiligheidsspecial in de krant, op de gemeentelijke website en op social media.

Buurtpreventie
De taak van de buurtpreventie is een bijdrage leveren aan het voorkomen van inbraken. Inwoners zetten zich gezamenlijk in voor een veilige en leefbare buurt. Zij doen dit met de politie, woningcorporaties en de gemeente. Inmiddels zijn er twaalf buurtpreventieteams actief op Goeree-Overflakkee. Kijk voor meer informatie en voor aanmelding als lid van een team op www.goeree-overflakkee.nl/buurtpreventie of neem contact op met de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 0187.

De veiligheidsspecial met interviews en tips is ook te vinden op www.goeree-overflakkee.nl. Meer informatie over de Week van de Veiligheid staat op www.deweekvandeveiligheid.nl.