Bedrijfsbezoek SGP-afdeling Middelharnis bij van Peperstraten

17 november 2018

Op 12 november jl. hield de SGP afdeling Middelharnis/Sommelsdijk/Stad/Nieuwe-Tonge haar najaarsvergadering bij de Van Peperstraten Group te Oude-Tonge. In een zeer sfeervolle ambiance hield de heer Tonnie van Peperstraten een aansprekende bedrijfspresentatie.

Het bedrijf is van oorsprong een akkerbouwbedrijf, maar is zich ook steeds meer gaan richten op de winning en het inzetten van alternatieve brandstoffen, zoals CNG, (Bio-)LNG en waterstof. In dit kader kwam uiteraard ook het Greenpoint-concept aan de orde. Dit betreft een volledig duurzaam tankstation voor alternatieve brandstof, dat al meerdere locaties heeft in Nederland en sinds kort ook bij Oude-Tonge. Het betreft een uniek initiatief waar landbouw, technologie en innovatie samenkomen om energie te produceren met natuurlijke middelen zonder schadelijke afvalstoffen. Vanuit de politiek is hier ook veel belangstelling voor.

Tijdens de vergadering stelde het bestuur voor om de heer Erwin Guijt uit Nieuwe-Tonge te benoemen tot bestuurslid. De aanwezigen gingen hiermee unaniem akkoord.