SGP doet met enthousiast team mee in Waterschap Hollandse Delta

10 januari 2019

Op D.V. woensdag 20 maart mag Nederland weer naar de stembus. Niet alleen voor de Provinciale Staten maar ook voor de Waterschappen. De SGP zal in het gebied van Waterschap Hollandse Delta weer meedoen met een ervaren en enthousiast team. De SGP zet zich al jaren in voor een gezond en solide financieel beleid. Dat is nodig om de kerntaken van het waterschap naar behoren uit te voeren.

* Vanuit de regio Goeree-Overflakkee staan 5 kandidaten op de lijst: Peter Grinwis (Ouddorp), Adri Houweling (Oude Tonge), Aren-Jan Kardux (Dirksland), Adrie van Gurp (Ooltgensplaat), Marco Born (Sommelsdijk).

Wim de Jong (Hendrik Ido Ambacht) staat opnieuw op nummer 1 van de lijst. De afgelopen periode heeft hij zich vooral beziggehouden met de financiën van het Waterschap. Albert-Jan van den Berg (Ridderkerk), de huidige fractieondersteuner bezet op de nieuwe lijst de tweede plaats. Hij heeft zich, als agrariër van beroep, de afgelopen periode vooral beziggehouden met Watersystemen en Zuiveren. Huidig fractielid Sjaak van Helden (Hendrik Ido Ambacht), zal de derde plaats bezetten. Zijn specialiteiten zijn Wegen en Dijken. Peter Grinwis huidig fractieondersteuner krijgt opnieuw de vierde plaats. Peter heeft als Raadslid van Goeree-Overflakkee veel ervaring opgebouwd in het openbaar bestuur. Nieuwkomers zijn: op vijf Bert Staat, hij is raadslid in Dordrecht geweest en op nummer zes Thijs Visser, hij is fractievolger in Korendijk geweest.

Programma
De fractie heeft zich de afgelopen periode vooral ingezet op het gebied van de financiën en maatregelen tegen klimaatveranderingen. Droge voeten voor iedereen en voldoende water op het juiste tijdstip is van belang voor het gehele gebied. Dat heeft het afgelopen jaar wel laten zien. Een uitdaging die het nieuwe team graag aangaat. Het verkiezingsprogramma zal binnenkort te lezen zijn op wshd.sgp.nl. Daar vindt u ook andere actuele informatie over het werk van de fractie binnen het Waterschap.