Parkeerterrein Goudsmiene in Ouddorp officieel geopend

29 maart 2019

Op vrijdag 29 maart is het nieuwe parkeerterrein ‘de Goudsmiene’ officieel geopend door wethouder Feller en de voorzitter van de BIZ Ouddorp centrum. Eindelijk is het eerste verkeerscirculatieplan (VCP) vanuit 2003 afgerond! Dat was de voorwaarde van de SGP-fractie destijds in 2014 bij de vaststelling van het tweede VCP voor Ouddorp. De fractie dankt een ieder die letterlijk en figuurlijk zijn/haar steentje heeft bijgedragen.

Op vrijdag 29 maart vond de officiële openingshandeling plaats van parkeerterrein Goudsmiene in Ouddorp. Uitgerust met goed gereedschap en in beschermende kleding hebben wethouder Peter Feller en Arjan van der Hoek (namens de BIZ- Ouddorp) de laatste stenen aangebracht in de bestrating van het parkeerterrein.

“Na een intensief traject is een prachtige parkeervoorziening voor het centrum van Ouddorp gerealiseerd. Het terrein biedt ruimte voor 143 auto’s. Afgelopen woensdag zijn twee laadpalen aangebracht, als deze zijn aangesloten kunnen hier vier elektrische auto’s worden opgeladen”, zegt wethouder Peter Feller tevreden.

Extra parkeerplaatsen nodig
Een goede bereikbaarheid van het centrum van Ouddorp en de recreatievoorzieningen is van groot belang. De verkeerscirculatie en de parkeersituatie spelen daarbij een belangrijke rol. In 2015 is het Verkeerscirculatieplan (VCP) voor Ouddorp vastgesteld. Hieruit bleek dat er een tekort aan parkeerplaatsen was in het centrum van Ouddorp.

Goudsmiene meest geschikte locatie
Om meer parkeergelegenheid te kunnen realiseren heeft de gemeente Goeree-Overflakkee gezocht naar geschikte locaties. Na de diverse opties te hebben afgewogen bleek uiteindelijk de locatie Goudsmiene de meest geschikte locatie te zijn.

Realisatie parkeervoorziening Goudsmiene
Het ontwerp voor de parkeervoorziening is in overleg met de omgeving tot stand gekomen. Aannemersbedrijf Lindeloof B.V. uit Hellevoetsluis heeft de werkzaamheden (aanleg riolering, aanbrengen bestrating en wegaansluitingen en het aanbrengen van beplanting) uitgevoerd. Vooruitlopend op de officiële oplevering is het parkeerterrein begin maart in gebruik genomen.