Commissaris van de Koning Zuid-Holland en Zeeland bezoeken Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland

10 april 2019

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van Goeree-Overflakkee en burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland ontvingen op 10 april twee commissarissen van de Koning. Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland en Han Polman, commissaris van de Koning in Zeeland bezochten de beide eilanden om zich te laten informeren over de mobiliteit en leefbaarheid in dit deel van de zuidwestelijke delta.

De burgemeesters nodigden de commissarissen uit om de samenwerking tussen beide provincies en gemeenten te versterken. Daarnaast wilden zij aandacht vragen voor de mobiliteit in de regio onder de naam “verkeer(d) verbonden”. De kern van het bezoek werd gevormd door een vijftal presentaties op verschillende locaties in beide gemeenten, waarin mobiliteit en leefbaarheid belangrijke thema’s vormden.

Jaap Smit roemde de vitaliteit van de regio: “De Zuidwestelijke Delta kent grote potentie. De initiatieven die hier worden ontplooid en de ambitie die hieraan ten grondslag ligt zijn indrukwekkend. De nadere toelichting over de bereikbaarheidsvraagstukken in deze regio is zeer welkom”, aldus Jaap Smit. Han Polman prees de samenwerking: “Het is heel mooi om te zien dat de samenwerking in deze regio niet wordt gehinderd door gemeente- of provinciegrenzen. Deze informatieve dag onderstreept dat. Het is duidelijk dat de positionering van dit gebied is gebaat bij een goede infrastructuur.”

Zowel burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman als burgemeester Gerard Rabelink vinden het van groot belang om aandacht te vragen voor de mobiliteitsvraagstukken die in beide gemeenten spelen. Het betrekken van de provinciale bestuurders op locatie moet daartoe bijdragen. De bestuurders van de beide gemeenten kijken terug op een geslaagde dag.