Opfriscursus rijvaardigheid senioren Goeree-Overflakkee

18 mei 2019

De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt inwoners van 65 jaar en ouder uit om deel te nemen aan een opfriscursus rijvaardigheid. De cursus wordt dit jaar tweemaal gegeven, op dinsdag 25 juni in Goedereede en op dinsdag 1 oktober in Oude-Tonge. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail werkgroepsenioren@kpnmail.nl of via telefoonnummer 0184 68 53 17.

Voor de oudere verkeersdeelnemer wordt deelnemen aan het verkeer soms moeilijker. Dat kan komen door toenemende verkeersdrukte en nieuwe verkeersregels, maar ook door vermindering van gezichts-, gehoor-, reactie- en concentratievermogen. Om senioren veilig aan het verkeer te laten deelnemen, organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een opfriscursus.

Opfriscursus rijvaardigheid
De opfriscursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Specialisten nemen een ogen- en reactietest af. Verder is er de mogelijkheid om met een speciaal opgeleide begeleider een rijvaardigheidsrit te maken in uw eigen auto of brommobiel. Deelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname, een ritverslag met persoonlijke adviezen en een naslagwerk. De rijvaardigheidsrit is géén examen en niet verplicht. De cursus heeft géén gevolgen voor de geldigheid van het rijbewijs.

Goedereede en Oude-Tonge
De cursus op dinsdag 25 juni vindt plaats in verenigingsgebouw Oostdam, Jongkoenstraat 1 in Goedereede. De cursus op dinsdag 1 oktober vindt plaats in de Grutterswei, Willemstraat 14 in Oude-Tonge.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de ochtendsessie van 08.30 tot 12.00 uur of voor de middagsessie van 13.00 tot 16.30 uur. Iedereen vanaf 65 jaar, die zelf auto rijdt, in het bezit is van een geldig rijbewijs en woont in de gemeente Goeree-Overflakkee kan, geheel vrijwillig, meedoen aan de cursus. De eigen bijdrage is € 15,00 per cursist. Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken van te voren. Gezien de verwachte belangstelling is het van belang dat u zich tijdig aanmeldt.

Vragen?
Neem voor meer informatie contact op met mevrouw L. de Jong (VVN) via telefoonnummer 0184 68 53 17.