Gemeenteraad bezoekt Melissant

11 september 2019

Op woensdagavond 4 september bracht een delegatie van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders, op uitnodiging van de dorpsraad en de Unie van Melissant, een bezoek aan het dorp Melissant.

De dorpsraad en de Unie van Melissant ontvingen het gezelschap van raads- en collegeleden in de Melishof. Na een korte introductie door Jos van Prooijen van de dorpsraad en een deel van de verenigingen binnen de Unie werden tijdens een wandeling in het dorp diverse plaatsen toegelicht. Zo werd de brandweer bezocht, bakkerij Van Harberden, zorgkwekerij de Nollestee en speeltuin de Klimgeit. Terug in de Melishof werd de avond afgesloten.

Verenigingsgebouw Melishof
Désirée van Loon, “van de Melishof”, zoals zij werd aangekondigd, vertelde welke inspanningen er sinds 2013 zijn gedaan om de Melishof weer op de rit te krijgen. Met trots gaf zij, als voorzitter van het stichtingsbestuur, aan dat er nu weer vele activiteiten zijn in het verenigingsgebouw. Het gebouw heeft geen personeel maar wel een beheersfunctie. Deze wordt sinds 1 september verzorgd door GoedvoorGoed met de hulp van bewoners van het Thomashuis. Het idee is om hier in de toekomst diverse groepen met een afstand van de arbeidsmarkt een kans te geven.

Unie van Melissant
De Unie van Melissant wordt toegelicht door voorzitter Bianca van Es. De Unie is een unieke samenwerking tussen de verenigingen in het dorp. In de Unie zijn onder andere de sportverenigingen, de Oranjevereniging, de Melishof, de Activiteitencommissie, de brandweer en de dorpsraad vertegenwoordigd. Door de samenwerking worden activiteiten onderling goed afgestemd en worden zowel de saamhorigheid als de gezamenlijke inzet voor het dorp vergroot. Via een app-groep kan een oproep aan alle vrijwilligers worden gedaan, zodat er nooit een tekort is bij een activiteit of evenement.

Het dorp in
Na de introductie, trekt het gezelschap, verdeeld over twee groepen, het dorp in. De ene groep bezocht de Melissantse brandweer en bakkerij Van Harverden, de andere groep ging via speeltuin de Klimgeit naar zorgkwekerij de Nollestee. Op alle locaties werden de raadsleden hartelijk ontvangen en voorzien van uitgebreide informatie.

Volgende kernbezoek
Het gemeentebestuur is blij met de kernbezoeken die door de dorpsraden worden georganiseerd. Steeds levert dit een verrassend en leerzaam programma op. Het volgende kernbezoek staat gepland op 22 november 2019 in Dirksland.