Raadslid Kees van Dam uit Middelharnis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

12 september 2019

Donderdagavond 12 september 2019 werd Kees van Dam uit Middelharnis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke onderscheiding uit tijdens de raadsvergadering in bestuurscentrum Het Rondeel in Middelharnis.

De politieke carrière van Van Dam begon in 1998, toen hij raadslid werd voor de voormalige gemeente Middelharnis. In 2013, na de herindeling, werd hij raadslid voor de gemeente Goeree-Overflakkee.

Als fractievoorzitter van de SGP, eerste plaatsvervangend voorzitter van de raad en lid van diverse commissies heeft hij een waardevolle bijdrage geleverd aan het goed functioneren van het lokaal bestuur van de eilandgemeente. In haar toespraak prees burgemeester Grootenboer-Dubbelman het vertrekkende raadslid om zijn vermogen om boven de partijen te kunnen staan: “Een echte bruggenbouwer”; aldus de burgemeester. Naast zijn raadslidmaatschap is Van Dam sinds 1980 actief in verschillende functies in de Hersteld Hervormde Gemeente Middelharnis/Sommelsdijk, en vóór 2004 in de Hervormde Gemeente Middelharnis.

Na ruim twintig jaar nam Kees van Dam op 12 september afscheid van het openbaar bestuur. Van Dam vertrekt omdat zijn nieuwe functie bij de nieuwe eilandelijke woningcorporatie op Goeree-Overflakkee niet te combineren is met het raadslidmaatschap, en hij bovendien graag meer tijd zou hebben voor gezin en familie.