Naturalisatie vijf inwoners Goeree-Overflakkee

21 oktober 2019

Vijf inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee kregen op maandag 21 oktober  2019 officieel het Nederlandse staatburgerschap, nadat zij de eed of de belofte hadden afgelegd.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heette de inwoners en hun familieleden van harte welkom in het gemeentehuis. Onder het genot van een kopje koffie of thee maakten de aanwezigen kennis met elkaar. Na een gesprek over rechten en plichten die aan het Nederlanderschap verbonden zijn, legden de vijf inwoners de verplichte verklaring van verbondenheid af.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

Nieuwe mogelijkheden
Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Vijf nieuwe Nederlanders
De vijf nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Polen, Indonesië en Azerbeidzjan. Tijdens de ceremonie overhandigde burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan de vijf inwoners het Bewijs van Nederlanderschap. Daarnaast kregen de inwoners een Nederlandse vlag cadeau.