Voormalig SGP-raadslid Klaas van de Ketterij overleden

10 september 2020

De SGP op Goeree-Overflakkee ontving het bericht dat op woensdag 9 september 2020 de heer Klaas van de Ketterij is overleden in de leeftijd van 86 jaar. Van de Ketterij bekleedde diverse functies in het openbaar bestuur als Raadslid en Statenlid.

Van de Ketterij werd geboren in Arnemuiden en verhuisde in 1957 naar Middelharnis. Hij kwam in 1961 in de gemeenteraad van Middelharnis. Die periode duurde tot de herindeling van 1966. In 1970 werd Van de Ketterij opnieuw gekozen. Hij heeft tot 2002 deel uitgemaakt van de raad van Middelharnis, in totaal ruim 37 jaar!
Naast diverse andere bestuurlijke functies bij bijvoorbeeld de Zondagsschool en de GBS was Van de Ketterij ook van 1991-2003 Statenlid in de provincie Zuid-Holland. Van 1960-2015 was hij bestuurslid van de plaatselijke kiesvereniging van de SGP-afdeling Middelharnis-Sommelsdijk, eerst als secretaris en later als voorzitter. Naast lid Raad van Advies van de SGP was hij van 1979 tot 2009 ook bestuurslid van de provinciale afdeling Zuid-Holland waarvan hij 19 jaar lang de voorzittershamer hanteerde. In deze periode was hij tevens bestuurlijk actief in het SGP-verband van raadsleden in Zuid-Holland en Statenkring Ridderkerk.

Voor zijn verdiensten aan de samenleving werd hij op 25 april 2008 Koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De SGP verliest in hem een markant en betrokken lid. We wensen zijn vrouw, dochter en schoonzoon met de  kleinkinderen de kracht van de Heere toe om dit verlies te dragen.