Eerste kandidaat Webego haalt praktijkverklaring

19 december 2020

Op donderdag 10 december ontving Rowan Geelen uit handen van wethouder Berend Jan Bruggeman een praktijkverklaring. Een mijlpaal voor Rowan én voor mens-ontwikkelbedrijf Webego: Rowan is de eerste kandidaat die dit traject heeft doorlopen. Door een samenwerking tussen Webego, het Albeda College en schoonmaakbedrijf CSU kon hij de nationaal erkende praktijkverklaring halen.

Rowan volgde het leertraject ‘assistent dienstverlening en zorg’ bij Webego. Bij praktijkleren met praktijkverklaring wordt gekeken naar wat een kandidaat aan vaardigheden moet ontwikkelen om bij een ondernemer te kunnen werken. Dit gebeurt op basis van zogeheten mbo-kwalificatiedossiers, de eisen waaraan een student moet voldoen om zijn diploma te halen. Daardoor is het behalen van een praktijkverklaring mogelijk.

Leertraject en samenwerking
Rowan begon in augustus vorig jaar zijn leertraject bij Webego. Eerst werkte hij onder begeleiding van een praktijkopleider en coach aan zijn werknemersvaardigheden. Vervolgens leerde hij aan de hand van een werkboek verschillende vakvaardigheden. Met behulp van een voorman ging hij daarna aan de slag met praktijkleren op het gebied van interieur-, vloer- en sanitaironderhoud.

Na de afronding van het leertraject bij Webego kon Rowan aan de slag bij CSU. CSU is een schoonmaakbedrijf waarin de mens voorop staat, zij investeren graag in werknemers. Na beoordeling door praktijkopleider Mariska Granneman van CSU kon bij het Albeda worden aangetoond dat Rowan alle vaardigheden bezit. Granneman is blij met Rowan. “Het gaat hartstikke goed. Hij snapt het, hij ziet wat er nodig is. Rowan heeft deze praktijkverklaring dik verdiend.”

Uitreiking
Met inachtneming van de coronamaatregelen heeft Rowan van wethouder Berend Jan Bruggeman zijn praktijkverklaring in ontvangst genomen. “Het is mooi om te zien hoe dit hele traject is gegaan. Van zijn trotse coach hoorde ik hoe hij nukkig binnenkwam, zonder al te veel hoop dat dit wel wat zou worden. Maar na wat serieuze gesprekken, duidelijke taal en goede begeleiding besefte hij dat dit zijn kans was om aan zijn toekomst te werken. De knop ging om en iedereen is nu vol lof over hem. Mooi hoe Webego het opstapje kan zijn naar een reguliere baan.”  Zowel Rowan als Mariska Granneman van CSU werden bedankt voor hun inzet en gefeliciteerd met deze mooie prestatie.