torenklok Goedereede

Kerkklokken luiden tijdens de jaarwisseling

29 december 2020

In vrijwel alle dorpen op gemeente Goeree-Overflakkee wordt met oud en nieuw de kerkklokken geluid om het nieuwe jaar te verwelkomen. Op deze manier zetten we het erfgoed van kerken in om alle inwoners op een speciale manier een goed nieuwjaar te wensen.

Omdat er dit jaar geen vuurwerk afgestoken mag worden tijdens de jaarwisseling, deden twee kamerleden onlangs de oproep om om twaalf uur ‘s nachts de klokken te laten luiden. O.a. de SGP-fractie vond dit een mooi initiatief en vroegen of dat ook onze gemeente hier gehoor aan kon geven.

Een aantal medewerkers van de buitendienst laat op 31 december om 00.00 uur de kerkklokken luiden.

Burgemeester Ada Grootenboer: “Ik vind het een mooi initiatief om tijdens de jaarwisseling de klokken te laten luiden. Het aanbreken van een nieuw jaar is toch iets waar mensen naar uitkijken. En het afgelopen moeilijke jaar willen we niet in stilte eindigen. Het luiden van de klokken is door de tijden heen een teken geweest van eenheid, hoop en een nieuw begin.’’

De SGP-fractie op Goeree-Overflakkee is blij met dit initiatief en wenst iedereen Een gezond en gezegend 2021.

Foto: Wikipedia