Webego en taxibedrijven helpen toekomstige chauffeurs op weg

9 februari 2021

Mens-ontwikkelbedrijf Webego gaat samen met Taxi Donkersloot en Munckhof kandidaten ontwikkelen en opleiden tot (taxi)chauffeur. Kortgeleden werd een intentieovereenkomst voor een samenwerking in het leertraject vervoer ondertekend door Peter Klink van Taxi Donkersloot, Harm van Hoof van Munckhof en wethouder Berend Jan Bruggeman.

Het leertraject vervoer is bedoeld voor kandidaten uit de Participatiewet die zich graag verder willen ontwikkelen in de vervoersbranche. Onder de Participatiewet vallen inwoners van de gemeente die moeilijker aan het werk komen. De kandidaten krijgen tijdens het leertraject werknemers- en vakvaardigheden aangeleerd die passen bij het beroep (taxi)chauffeur.

Leertraject bij Webego
Dat begint bij Webego, het mens-ontwikkelbedrijf van de gemeente Goeree-Overflakkee. Kandidaten worden eerst aan de hand van een werkboek getraind. In die periode leren ze veel over bijvoorbeeld communiceren met passagiers, professioneel rijgedrag en het rijden volgens een dienstregeling. Ook leren kandidaten in de praktijk door oefenritten te maken en als chauffeur te werken bij Webego zelf.

Taxi Donkersloot en Munckhof
De volgende stap is dat kandidaten ervaring opdoen in het werkveld. Taxi Donkersloot en Munckhof zijn bereid om kandidaten in hun bedrijf op te leiden en bij goed functioneren een arbeidsplaats te bieden. Samen met de gemeente investeren zij zo in de economische vitaliteit van het eiland. Zij bundelen hun krachten om mensen te ontwikkelen zodat zij (weer) volwaardig kunnen deelnemen aan onze samenleving.

Intentieovereenkomst
De samenwerking is bezegeld met de intentieovereenkomst. Alle partijen ondertekenden de intentieovereenkomst om met enthousiasme in het partnerschap te stappen en nieuwe medewerkers klaar te stomen voor het vak van (taxi)chauffeur. De eerste kandidaat is inmiddels gestart bij Taxi Donkersloot.