Live-uitzending met Kees van der Staaij trekt veel kijkers

11 maart 2021

Op donderdagavond 11 maart startte om 19:30 uur een live-uitzending in het kader van de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op D.V. 17 maart. Naast de kandidaat-Kamerleden Kees van der Staaij en André Flach waren diverse eilandelijke prominenten in de uitzending.

‘Het was voor ons de eerste keer dat we iets dergelijks organiseerden en dus best spannend’, zegt Peter Grinwis van de SGP op Goeree-Overflakkee. In een eigen ingerichte studio in een zaal van de Mekkerstee in Ouddorp werd met deskundigheid de live-uitzending verzorgd. Naast de inhoudelijke onderwerpen over jongeren, wooneconomie en zorg, waren ludieke filmpjes te zien van Florian in z’n Eendje. Zo liet Florian zien dat het best moeilijk is om voor een starter een huis te kopen op het eiland. Ook ging hij aan de slag op zorgboerderij ‘de Mekkerstee’, melkte de geiten en sneed als een volleerd kaasboer een stukje kaas! Het was een vreemde eend tussen de geiten…

Honderden kijkers konden deze avond op een ongedwongen wijze kennis nemen van de actualiteit en de standpunten van de SGP. Tientallen kleurplaten waren ingeleverd en meer dan 100 inwoners maakten de campagnepuzzel. De prijswinnaars werden deze avond tevens bekendgemaakt. Zij kunnen binnenkort de prijs thuis verwachten. Nog niet gezien? Kijk dan hieronder de uitzending terug.