Opnieuw cursus Politiek Actief op Goeree-Overflakkee

30 juli 2021

Door de enorme belangstelling eerder dit jaar voor de cursus Politiek Actief, is besloten dit jaar nog eens de gratis cursus te organiseren. Heb je interesse in de lokale politiek? Doe dan ook mee! 

De cursus Politiek Actief, verzorgd door ProDemos, is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Maar ook voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. De cursus is niet bedoeld voor inwoners die al actief zijn in de politiek.

Maak kennis met de lokale politiek
Naast informatie over de lokale politiek, is er in de cursus ook veel aandacht voor debat. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale raadsleden om ervaringen uit de praktijk te horen. Er zijn vijf cursusbijeenkomsten, elk met een ander thema. De laatste bijeenkomst is het bijwonen van een raadsvergadering.

Waar?
Op dit moment wordt een fysieke cursus voorbereid, die plaatsvindt in de raadzaal in Bestuurscentrum Het Rondeel in Middelharnis. Indien nodig kan de cursus ook online worden gegeven.

Programma
Woensdag 15 september: introductie en kennismaking
Woensdag 22 september: de gemeente
Woensdag 29 september: de gemeenteraad
Woensdag 13 oktober: debatteren
Donderdag 4 november: bijwonen raadsvergadering

De avonden starten om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur.

Meld je snel aan
Aanmelden kan tot en met woensdag 1 september 2021 via het aanmeldformulier op www.goeree-overflakkee.nl/politiekactief. Doe het snel want het aantal plaatsen is beperkt. Bij het aanmelden vragen wij naar de motivatie. De aanmelding is dus niet direct definitief.

Foto: Wim van Vossen