Collectieve zorgverzekering minima Goeree-Overflakkee

24 november 2021

De gemeente Goeree-Overflakkee biedt aan inwoners met een laag inkomen de mogelijkheid een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Daarvoor is een overeenkomst afgesloten met zorgverzekeraar CZ. Voor 2022 is het nu voor inwoners met een minimuminkomen mogelijk om over te stappen. Graag vóór 17 december, zodat de gemeente de aanvraag tijdig kan verwerken.

De gemeente is van mening dat een goede zorgverzekering de basis is voor toegankelijke zorg en dat daardoor ook de kans op participatie in de samenleving wordt vergroot.

Gemeentepolis
Het pakket dat de gemeente aanbiedt, heet de Gemeentepolis en bestaat uit de basisverzekering en één van de drie mogelijke varianten voor de aanvullende verzekering. Voor verzekerden zijn er verschillende voordelen, zo betaalt de gemeente mee (variërend van € 10,00 tot € 17,76 per verzekerde per maand), is er een collectiviteitskorting op de aanvullende zorgverzekering en afhankelijk van de gekozen variant van de aanvullende verzekeringen krijgen mensen ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage Wmo.

Meer informatie en afsluiten
Kijk voor meer informatie op www.goeree-overflakkee.nl/collectieve-zorgverzekering-2022 of neem contact op met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 0187, keuze 1. Het afsluiten van de Gemeentepolis kan op de website www.gezondverzekerd.nl/goeree-overflakkee.