SGPJ gaat met jongeren in gesprek over de verkiezingen

23 februari 2022

‘Welke invloed heeft jouw stem de komende verkiezingen voor jou persoonlijk?’ Met deze vraag zette Simon van der Tang (raadslid van de SGP) de jongeren van Jeugdvereniging Daniël uit Ouddorp aan het denken over het wel of niet stemmen op D.V. 16 maart. Momenteel bezoekt SGP-jongeren diverse Jeugdverenigingen om te spreken over de komende verkiezingen en het belang van hun stem.

De SGP-jongeren hecht er veel waarde aan dat jongeren gaan stemmen. ‘Maak er gebruik van’ was de oproep. Veel thema’s die voor jongeren actueel zijn worden bepaald door de gemeente. ‘Jeugdzorg, woningbouw en scholen zijn allemaal thema’s waar jongeren met hun stem invloed op kunnen uitoefenen’, aldus de 25-jarige Van der Tang. Daarnaast ging hij uitgebreid in op praktische zaken waar de gemeente Goeree-Overflakkee over mag beslissen en hoe de politiek werkt. Ook gaf hij aandacht aan het proces rond de verkiezingen. Dat de jongeren van de jeugdvereniging het interessant vonden en graag meer wilde weten kwam naar voren uit de vragen die hij van de jongeren kreeg. Vanuit de Jeugdvereniging werd verder nog nagedacht over de houding tegenover de overheid en wat de Bijbel daarover leert. Ook werd met de jongeren nagedacht hoe ze zelf invulling kunnen geven over het aspect dienstbaarheid voor de naaste. Een boeiende avond voor zowel het raadslid als de jongeren van de Jeugdvereniging!

Jongeren-bijeenkomst
De komende weken hopen de SGPJ verschillende jeugdverenigingen te bezoeken en op deze manier met de jongeren over politiek en hun plaats in de samenleving na te denken. De SGP-jongeren op Goeree-Overflakkee houden daarnaast op D.V. vrijdag 11 maart een speciale avond waarin het gesprek zal gaan over de verschillende bestuurslagen in de politiek en hoe die met elkaar samenwerken. Voor deze avond wordt iedereen uitgenodigd en wordt gehouden in de Chr. Ger. Kerk te Middelharnis, aanvang 19:45 uur.