Verkiezingsdebat en uitslagenavond voor Goeree-Overflakkee

25 februari 2022

De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert in aanloop naar de verkiezingen op maandagavond 7 maart een debat tussen de verschillende lijsttrekkers. Op woensdag 16 maart maakt de gemeente de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen live bekend tijdens een uitslagenavond. Belangstellenden kunnen beide avonden volgen via een livestream op www.goeree-overflakkee.nl/verkiezingen.

Verkiezingsdebat 7 maart 19.30 uur
De lijsttrekkers van de negen partijen die meedoen met de verkiezingen kruisen op maandagavond 7 maart vanaf 19.30 uur verbaal de degens. Het belooft een debat te worden waar niemand zich hoeft te vervelen. Er wordt geen tijd verspild aan eindeloos discussiëren, maar de stellingen worden met snelheid en humor besproken. De lijsttrekkers gaan met elkaar in discussie over de thema’s die belangrijk zijn voor Goeree-Overflakkee. Het debat staat onder leiding van presentator Martine Boerkamp.

Uitslagenavond 16 maart 21.00 uur
Als de stembureaus om 21.00 uur sluiten, begint de uitslagenavond. Vol spanning wachten we met elkaar op de uitslag: welke keuze maakte de stemmer op Goeree-Overflakkee? Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman presenteert op verschillende momenten tijdens de avond nieuwe ‘tussenstanden’.

De avond staat onder leiding van Maikel Coomans, journalist voor onder andere RTV Rijnmond. Hij gaat met lijsttrekkers in gesprek en vraagt hen te reageren op de voorlopige tussentijdse uitslagen. Ook is er een sfeerimpressie: wat gebeurde er allemaal op Goeree-Overflakkee in en buiten de stembureaus? En hoe gaat het in het ‘zenuwcentrum’ van deze verkiezingen: het gemeentehuis?