Geslaagd SGP-jongeren volleybaltoernooi

9 maart 2022

Afgelopen vrijdagavond 4 maart organiseerde de SGP-jongeren van Goeree-Overflakkee een volleybaltoernooi in de Staver, in het kader van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Zo’n zeventig jongeren vochten in teams van zes mee om de winst. Die winst bestond uit een heerlijke oranje SGP-taart van bakkerij Van Harberden.

Voorafgaand aan het toernooi werd er door jongerenkandidaat Ard Dam een klein politieke pitch gehouden. Hij riep jongeren op vooral te gaan stemmen, en had zelf wel een idee op welke partij dat kon zijn. Kort daarna klonk het startschot. “We hebben er bewust voor gekozen om een laagdrempelige activiteit te organiseren, dat ook leuk is voor jongeren die niets met politiek (denken te) hebben. Mooi om te zien dat er veel enthousiasme is voor het toernooi.’’

Ook verschillende (steun)fractieleden van de SGP en andere belangstellenden kwamen die avond een kijkje nemen. Als jongeren vragen hadden was er ruim de gelegenheid om die te stellen in de pauzes, maar er werd vooral genoten van het met elkaar te sporten. Zeker na twee coronajaren werd dat erg gewaardeerd.