Op kernbezoek in Achthuizen en Langstraat

17 februari 2023

Op donderdagmiddag en avond was de SGP-fractie, samen met raadsleden van andere partijen, collegeleden en mensen van de ambtelijke organisatie in Achthuizen en Langstraat voor een kernbezoek. De gemeente bezoekt deze raadsperiode alle kernen een keer en gaat met inwoners in gesprek om te horen wat er leeft onder de inwoners.

Fractielid Adriaan Kasteleijn deed verslag: ‘We werden ontvangen in het Buurthuus in Achthuizen waar de dorpsraad van Achthuizen en de belangenvereniging van Langstraat een presentatie verzorgden over hun werkzaamheden en de uitdagingen voor de kernen. Natuurlijk maakten we ook een rondwandeling door zowel Achthuizen als Langstraat. We zagen de monumenten, de plek waar de huiskamer van Achthuizen ingericht wordt en de nodige uitdagende verkeerssituaties. Daarna dronken we gezellig wat in De Keet van Langstraat. Zowel het Buurthuus als De Keet zijn mooie voorbeelden van buurthuizen die een belangrijke functie vervullen. Tijdens het avondprogramma waren alle inwoners welkom. Wij luisterden vooral naar wensen, zorgen, uitdagingen en mooie verhalen. Concrete zaken gaan zeker opgepakt worden door de gemeente. Inwoners konden ook informatie ophalen en delen bij de verschillende infostands van de gemeente. Een mooie dag die ons een goed beeld heeft gegeven van alles wat speelt in deze kernen!’