[Video] Nu ook gescheiden rioolstelsel in Pieterstraat Melissant

25 februari 2023

In de Pieterstraat in Melissant wordt hard gewerkt. De riolering is aan vervanging toe en de gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om het rioolsysteem aan te passen. In plaats van het oude riool waar zowel het regenwater als het vuile water doorheen liep, worden nu twee rioolbuizen aangelegd. Een aparte groene buis voor het regenwater, en een grijze voor het vuile water van onder meer het toilet en de douche.

Door de verandering van het klimaat hebben we steeds vaker te maken met hevige regenbuien. Deze grote hoeveelheid water in een korte tijd kan het gemaal niet altijd aan. Door het regenwater van het gewone riool te scheiden, wordt de druk op het gemaal een stuk minder. Daarnaast hoeft het schone regenwater niet door de waterzuivering. Het regenwater wordt direct afgevoerd naar de omliggende sloten.