Kernbezoek in Nieuwe-Tonge en Battenoord

15 juni 2023

Op donderdag 15 juni bezocht de gemeenteraad en het college Nieuwe-Tonge en Battenoord gevolgd door een inwonersavond in Het Dorpshuis. Na ontvangst door de dorpsraad werden de aanwezige raads- en collegeleden in een oude schoolbus rondgereden door Nieuwe-Tonge en Battenoord onder de bezielende leiding van Anne Karin Guijt, voorzitter van de dorpsraad. Allerlei locaties waar mooie dingen zijn gerealiseerd, maar ook locaties die voor verbetering vatbaar zijn, passeerden de revue. Voor dit bezoek wapperde zelfs de vlag van Nieuwe-Tonge vanaf de kerktoren.

Naast het vele mooie wat de omgeving van Nieuwe-Tonge en Battenoord te bieden heeft, werden ook een aantal zaken meegegeven aan de raadsleden: zo ziet men plannen voor grootschalige recreatie rondom Nieuwe-Tonge niet zitten en kan de Dierenwei die beheert wordt door Wennie van Moort en Petra Koppelaar wel wat hulp gebruiken voor wat betreft het onderhoud. De speeltuin voor de kinderen zou hondenpoepvrij moeten zijn en het liefst een hek eromheen.
Prachtige initiatieven worden ontwikkeld met de gelden vanuit het windfonds. Zo zijn er 134 bloembakken aangeschaft die door de bewoners geadopteerd zijn. Elke week worden ze van water voorzien. Nog meer plannen liggen op de plank.

In de avond konden bewoners in gesprek met raads-, college- en directieleden. Over diverse uiteenlopende zaken werd gesproken: over de huisvesting van arbeidsmigranten, tot de bouw van seniorenwoningen en veiligheid. Ook was er een informatiemarkt waar allerlei informatie te verkrijgen was. Een geslaagd kernbezoek!