Na 25 jaar Kamerlid stopt Kees van der Staaij

25 augustus 2023

Vrijdag 25 augustus 2023 maakte SGP-partijleider Kees van der Staaij bekend dat hij zich niet meer verkiesbaar stelt voor de Tweede Kamerverkiezingen. 25 jaar lang heeft hij zich in de Tweede Kamer mogen inzetten voor onze samenleving. Van der Staaij was regelmatig op Goeree-Overflakkee om zich bij te laten praten over verschillende thema’s die landelijk spelen. Na deze lange periode en met de vervroegde verkiezingen van 22 november a.s. in het zicht geeft hij het stokje over aan Chris Stoffer die daarmee ook lijsttrekker bij de komende Tweede Kamerverkiezingen zal zijn.

Kees van der Staaij in zijn verklaring: “Ik ben er bovendien van overtuigd dat de tijd rijp is voor de overdracht van het voorzitterschap van de SGP-fractie in de Tweede Kamer. Er staat in de persoon van Chris Stoffer een voortreffelijke opvolger klaar. Hij heeft een gedegen ervaring als SGP-volksvertegenwoordiger opgebouwd, zowel plaatselijk als landelijk. De SGP heeft een heldere en betrouwbare koers die in de achterban breed gedragen is, een goede partijorganisatie en veel getalenteerde (jonge) mensen. We zijn ook dankbaar voor de positieve uitslagen bij de verkiezingen. Daarnaast mogen we ons verzekerd weten van een ervaren, deskundig en toegewijd fractie-ondersteuningsteam. En bovenal: de SGP hangt gelukkig niet aan mensen, maar aan de diepe gemeenschappelijke overtuiging dat God regeert en we er goed aan doen in Zijn wegen te gaan. Met een gerust hart draag ik daarom het stokje over.”

De SGP-geledingen op Goeree-Overflakkee danken Kees van der Staaij hartelijk voor al zijn inzet voor ons land. Daarnaast wensen wij Chris Stoffer van harte wijsheid en zegen toe in de komende periode en nodigen we hem uiteraard van harte uit om ons mooie eiland een keer te bezoeken.

Lees hier de hele verklaring van Kees van der Staaij: Tijd van gaan – SGP