Werkbezoek over de uitdagingen van bollenteelt en akkerbouw

29 augustus 2023

Op dinsdagmorgen 29 augustus was SGP Tweede Kamerlid Roelof Bisschop, samen met zijn beleidsmedewerker Hans Maljaars op werkbezoek bij Dogterom in Nieuwe-Tonge. Vanuit SGP Goeree-Overflakkee waren aanwezig de fractieleden Peter Kieviet en Adriaan Kasteleijn. Ook Statenlid Gerard van de Breevaart vanuit de Zuid-Hollandse SGP-fractie was hierbij aanwezig. 

Onder het genot van een kop koffie werden de uitdagingen van de bollenteelt en de akkerbouw besproken. Natuurlijk ging het ook over waterkwaliteit, stikstof en duurzaamheid. De verduurzaming van zijn bedrijf liet Jacob-Jan Dogterom zien tijdens een rondleiding over het erf. Een interessant werkbezoek waarin veel bekende, maar ook nieuwe inzichten met elkaar gedeeld zijn en wat input levert voor de fracties die op verschillende niveaus te maken hebben met deze zaken.